Начало Moto News Чой два пъти в Топ 5 в Италия

Чой два пъти в Топ 5 в Италия

40
0

Мартин Чой с BMW записа две класирания в Топ 5 в първия кръг от европейските серии по мотоциклетизъм Алпе Адрия. Техническа повреда попречи на звездата на GLOBUL Racing Team да се качи на подиума.

След съботното си пето място в клас SST 1000, днес Чой завърши четвърти на трасето в Адрия (Италия). Победител стана носителят на титлата за 2013 г. Михал Фила (Чехия) с BMW, следван от Марко Йерман (Словения) с Kawasaki и хърватина Марко Ерцег с BMW.

Мартин започна брилянтно и поведе след старта, но в третата обиколка моторът му започна да прекъсва и това не му позволи гони докрай победата.

В петък сутринта имах леко падане по време на тренировката. С отбора смятахме, че всичко е наред, особено след като в първата квалификация в събота нещата вървяха идеално. Изглежда обаче, че падането е оставило скрити повреди в мотора ми. За съжаление, те се появиха по време на състезанията. Днес влязох първи в първия завой и имах необходимото темпо и скорост да се боря за победата, но в моторните спортове е така…Оптимист съм, гледам напред и с нетърпение очаквам следващия кръг в Унгария – заяви Мартин след финала.

По програма следващият кръг от европейския шампионат е от 23 до 25 май на пистата Панонияринг.