Начало Moto News Чой изпусна подиум в Унгария

Чой изпусна подиум в Унгария

30
0
Мартин Чой

За първи път през сезона Мартин Чой (GLOBUL Racing Team) остана извън подиума в състезание от европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия“. Във втората надпревара от III кръг софиянецът, шампион през 2011 г., завърши на 4-то място в клас SST 1000.
Най-бърз на пистата „Панонияринг“ в Унгария беше чехът Михал Фила с BMW, носител на титлата от 2012 година. След него финишираха пилотите на „Сузуки“ Андреас Меклау (Ав) и Андрей Йерман (Слвн), следвани от Чой с BMW.

„И през двата дни се борех за по-високо класиране, но не можах да го постигна и затова не съм особено доволен. Вече е ясно, че и през този сезон най-големите ми конкуренти за европейската титла ще са Фила и Меклау. Амбициран съм да ги победя още в следващото състезание“, заяви Чой, който в събота завърши трети на същото трасе и е на 4-то място в генералното класиране на „Алпе Адрия“. Четвъртият кръг е насрочен за средата на юни в Хърватия.

Следващият старт на Мартин трябва да е на 9 юни в Плевен – II кръг от националния шампионат на България. Чой е начело в класирането, след като през април спечели състезанието в Серес (Гър). След 2 поредни победи – в Серес и Белград, той води и в шампионата на Източна Европа.