Начало Moto News Чой отново опериран, яхва мотора след 10 дни

Чой отново опериран, яхва мотора след 10 дни

388
0
Мартин Чой

Мартин Чой претърпя трета успешна операция на ключицата в рамките на няколко месеца, за да може да се подготви пълноценно за новия състезателен сезон. Първият за годината старт на най-силния български мотоциклетист ще е на 6 април в Словакия. Тогава ще започне европейският шампионат „Алпе Адрия”. Мартин спечели веригата от 9 кръга през 2011 г., а през 2012-а завърши втори в генералното класиране.

Операцията, както и предишните две, беше извършена в болницата по ортопедия в Горна баня. Д-р Иво Димитров извади металната планка, с която през август м. г. закрепи лявата ключица на Чой, раздробена повторно след падане на пистата в Познан. Едва 4 дни преди състезанието в Полша д-р Димитров беше оперирал за първи път ключицата на пилота, счупена при нелеп инцидент на трасето в Долна Митрополия в края на юли.       

„Радвам се, че всичко мина успешно. Нямам търпение да се кача на мотора, което ще стане след 10 дни”, заяви Мартин Чой днес, часове след операцията. Той трябва да почива до вторник, когато ще поднови тренировките си с бягане и каране на велосипед.

Целта на родения в София пилот на Globul Racing Team, който през март ще навърши 29 г., е през този сезон да си върне и трите титли, които спечели през 2011-а – на България, на Източна Европа и от „Алпе Адрия”. Европейският шампионат вече ще е в 12 кръга, четири от които – с по две състезания. Началото ще е със стартове на 6 и 7 април на „Словакияринг”. И през 2013 година Мартин ще кара мотоциклет BMW. Има вероятност отборът му да смени гумите Dunlop с Pirelli.