Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вече мога да почувствам потенциала, сподели Перес

Вече мога да почувствам потенциала, сподели Перес

3074
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес се съсредоточи върху дълги серии от обиколки в първата си официална тренировка като титулярен пилот на Ред Бул. Мексиканският пилот направи 117 обиколки през втория ден изпитания от предсезонния тест на Формула 1. Следобед изгуби малко време, след като част от капака на двигателя му се потроши.

„Беше страхотно да тествам един цял ден RB16B. Условията на пистата бяха сложни, но свършихме много работа“, каза Перес. „Предстои ни и сериозно развитие. Прекрасно е да работя с тима, все повече свиквам с всичко и вече мога да почувствам потенциала. Утре сутринта пак ще карам и нямам търпение да натрупам още малко обиколки.“

Главният състезателен инженер Гийом Роклен уточни, че Перес направи пълна състезателна симулация.

„Това бе наистина много важно за него в процеса му на свикване с отбора и процедурите. Имахме някои дребни грижи – нищо сериозно и не оказа влияние върху програмата ни. Но като цяло бе чудесен ден. Ясно е, че не преследвахме времена за обиколка. Сериите ни бяха все с по-твърдите гуми, така че по отношение на скорост не могат да се правят някакви реални заключения“, допълни Роклен.

Междувременно съветникът на Ред Бул Хелмут Марко не пропусна да сподели своите наблюдения от тестовете досега.

„Още не сме видели пълния потенциал на Мерцедес. Но колата им е доста нервна“, заяви австриецът.