Начало Moto News Чувствам се все едно не съм си тръгвал, заяви Роси след връщането...

Чувствам се все едно не съм си тръгвал, заяви Роси след връщането в Ямаха

62
0
Валентино Роси

Валентино Роси се чувства като у дома след връщането си в Ямаха, сподели самият пилот. Италианският пилот се присъедини към тима веднага след последния старт от МотоGP за 2012 г. Той изкара две трудни години в Дукати и реши, че не иска повече да се състезава с тях, след което сключи договор с Ямаха.

Легендарният мотоциклетен състезател кара за Ямаха от 2004 до 2010 г. и заедно печелят четири титли от общо седемте на Роси в кралския клас. С Дукати той едва стигна до три подиума. Така Валентино пак е съотборник на Хорхе Лоренцо, който спечели втората си корона през 2012 г.

Чувствам се все едно не съм си тръгвал от тук – призна Роси пред Гадзета дело Спорт. – Изкарах в този тим 7 години и познавам много хора.

Роси не можа да направи толкова тестове, колкото му се искаше заради сериозните дъждове и във Валенсия, и в Арагон.

Преместихме се на Арагон, тъй като се надявахме на по-добро време. Вместо това пак ни валя. Трябваше да изпробваме две-три наистина важни неща за мотора за догодина. На всичкото отгоре точно тогава времето във Валенсия се оправи. Нужно ни бе да направим тренировки на суха писта, а се оказа, че ще трябва да чакаме до догодина, за да го сторим. Моторът е различен от този, който карах преди – двигателят е 1000 куб. см. Но като цяло усещането ми не бе много по-различно от това преди години – допълни пилотът.