Начало Video Citroën ще отбележи 100-годишнината си в Гудууд

Citroën ще отбележи 100-годишнината си в Гудууд

155
0
Citroën Гудууд
Citroën ще отбележи 100-годишнината си и на Фестивала на скоростта в Гудууд; снимка: Citroën

Citroën ще отбележи 100-годишнината си и по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Марката ще свърже в едно миналото, настоящето и бъдещето на щанда си. Концепциите Ami One и 19_19 ще са премиери, а C3 WRC ще изкачи Forest Rally отсечката. Главният изпълнителен директор на Citroën Линда Джаксън, продуктовият директор на компанията Ксавие Пежо, маркетинг шефът Арно Белони и директорът по дизайна Пиер Льоклерк ще са сред гостите по време на уикенда в Гудууд в началото на юли.

„Участието на Фестивала на скоростта в Гудууд в годината, когато Citroën навършва 100 години, е абсолютно задължително”, заяви Линда Джаксън

„Това събитие е едновременно уникално и популярно и перфектно отразява ДНК-то на Citroën. Ето защо в експозицията ни ще има автомобили и от миналото, и от настоящето, както и последните концептуални модели и разбира се, C3 WRC.”

Сред моделите, които брандът ще покаже в Гудууд, са новият SUV C5 Aircross и визията на Citroën за бъдещето – концепциите Ami One и 19_19.


Ami One Concept бе представен на международния автомобилен салон в Женева в началото на 2019 г.

Дебютът на 19_19 бе по-скоро – на VivaTech Expo в Париж. Този модел представлява визията на марката за комфортно пътуване извън града.

Темата на тазгодишния Фестивал на скоростта е „Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers”. C3 WRC ще участва в програмата на събитието и през четирите му дни. Себастиен Ожие, Есапека Лапи и Мадс Остберг ще провеждат демонстрациите. Норвежкият пилот ще кара на 4 и 5 юли (четвъртък и петък). Лапи ще е на фестивала на 6 юли (събота), а Ожие – в неделя, 7 юли.

Няколко забележителни модела на френския бранд ще изчакат и прочутия Goodwood Hill

Това ще са Traction Avant – първият модел с предно задвижване в масово производство, 2 CV – изключително популярен автомобил от 50-те до 70-те години на XX век, както и новият C5 Aircross.