Начало Автомобили Citroen C3 Picasso

Citroen C3 Picasso

349
0

Citroen за пореден път разчупи общоприетите категории, като представя новаторка си концепция – C3 Picasso. Автомобилът е призван да играе главна роля в сегмента на еднообемните автомобили.

В резултат от творческия порив на марката C3 Picasso се отличава едновременно с решителен и смел стил, с новаторска архитектура и с впечатляваща изобретателност. Той доразвива присъщите на еднообемните коли достойнства : височината на седалките и видимостта на борда ще очароват всички пътници, а пълното и интуитивно моделиране определено ще улесни ежедневието им. И накрая неговото игриво и приятно пътно поведение ще удовлетвори клиентелата, която търси удоволствие и приятни усещания.

Новият силует на семейството C3 ще бъде представен по време на следващото Световно автомобилно изложение в Париж през октомври. След това едва през първото тримесечие на 2009 година ще бъде пуснат на пазара.

Закръглен и същевременно квадратен, със силен и симпатичен облик, модернизъм и ретро очарование, обем и въздушна лекота : C3 Picasso съчетава противоположностите, за да предложи новаторски дизайн на автомобила, който се отличава с издържана и едновременно привързваща индивидуалност. Изчистеният и функционален силует е показателен за първоначалните намерения на C3 Picasso : да предостави услуги за уюта на пътниците и да ги придружава по подходящ начин във всякакви житейски ситуации.

Благодарение на изключително новаторската си архитектура C3 Picasso съчетава компактен вид с щедър обем. С дължина от 4,08 м., широчина от 1,73 м. и височина от 1,62 м., той предлага изненадващо компактна предна част и изцяло вертикално разработена задна част. Тази първа по рода си разработка на пропорциите предоставя на всеки пътник забележително място в купето. Обемът на багажника е не по-малко впечатляващ : до 500 литра при конфигурация с пет места.

C3 Picasso преоткрива лесната употреба благодарение на лекото и интуитивно моделиране, което позволява оптимизиране на полезния обем за рекордно кратко време. Задните седалки са разделени и се движат независимо една от друга на дължина от 150 мм, като позволяват удобно настаняване при всякакви габарити. Могат да се сгъват с една ръка и само с едно движение, благодарение на командите разположени в горната част на задните седалки. В комбинация с подвижния под на багажника функцията позволява освобождаване на съвсем гладко товарно пространство чак до седалките на първия ред. Тази дължина може да бъде увеличена допълнително, като сгънете облегалката на предната седалка на пътника.

Шофьорското място разполага с изключителна периферна видимост благодарение на новаторската разработка на челното стъкло, разделено на три части и с тънки носещи колони, както и на високите седалки, който се извисяват над пътя. Обгърнато в истинска стъклена обвивка, купето е окъпано от светлина. Общата остъклена площ, която е сред най-просторните в сегмента, може да достигне до 4,52 кв.м заедно с панорамния покрив.

На волана на C3 Picasso удоволствието от управлението придобива нови измерения, достойни за пример в сегмента. Компактността и малкият радиус на насочване на колелата правят автомобила много маневрен и му осигуряват лекота при преодоляване на препятствията. Пътната позиция, която е от класата на лимузина, му осигурява спокоен контрол над пътя.
Разработен за всички видове пътища, C3 Picasso се ползва и от задвижването на цяла гама едновременно изчистени и ефикасни двигатели. C3 Picasso предлага два бензинови двигателя от ново поколение – VTi 95 и VTi 120, в допълнение към признатите откъм удобство и постижения дизелови двигатели – HDi 90 и HDi 110 FAP.