Начало Автомобили Citroen с два нови модела за развиващите се пазари

Citroen с два нови модела за развиващите се пазари

135
0
С-Elysee,С4,Ситроен

За да усили своето присъствие в световен мащаб, а и да се утвърди като глобален бранд, френската компания Citroen разширява моделната си гама.
От края на годината тръгват на пазара два седана от сегмента С, който е най-големият в света – 20 млн. продажби и близо 30% пазарен дял. Новите модели са насочени към бързо развиващи се пазари, като Китай, Русия и държавите в средиземноморския басейн. В първите две страни пък пазарният дял на моделите с триобемни каросерии заема 79% и 43% съответно.
Двата модела – C-Elysee и C4 L (удължена версия на C4) са специфични и са разработени спрямо изискванията на целевите групи за пазарите, където ще бъдат предлагани.
Те са разработени във Франция, с помощта на международния екип на Citroen и използват целия опит на компанията по отношение на стил, технологии и стандарти за качество.

По-голям интерес за България представлява Citroen C-Elysee, който ще се предлага и у нас. Това е типичен семеен автомобил, предлагащ обширно вътрешно пространство (междуосие от 2,65 м.) и обем на багажника от 506 литра.
В стандартното и базово оборудване на модела ще бъдат включени различни съвременни устройства като климатик с дигитален дисплей, МР3-аудиосистема с Bluetooth, разработена за iPhone и позволяваща едновременно разговор по телефон, зареждането му, слушане на музика и упътванията на навигацията.
Засега са известни два от двигателите, с които ще се предлага С-Elysee – бензиновите VTi 72 (72 к.с., 110 Нм) и VTi 115. Първият агрегат може да се комбинира с 5-степенна механична или роботизирана трансмисия, а средният му разход на гориво е в границите на 5 л/100 км.
Новият модел ще се произвежда във Виго, Испания и ще бъде лансиран в края на 2012 година най-напред в Турция, Централна Европа и Алжир.

Вторият модел Citroen C4 L е позициониран в горната част на компактния сегмент. Той е измислен в Шанхай, проектиран е в Европа и е разработен от проектантски групи в Китай и Русия. Продажбите му стартират още в края на т.г. в азиатската държава, а на руския пазар – в първата половина на следващата. Съответно и производството им ще става в съответните страни.
Моделът ще разчита да успех чрез високо качество, изключителен комфорт (удължено с 10 см. междуосие спрямо познатия С4) и безопасност.
В обширния салон, отличаващ се с акустичен и термичен комфорт, са намерили място технологични иновации като безключов достъп и стартиране на двигателя, навигационна система със сензорен дисплей, камера за заден ход и т.н.
Citroen C4 L щe се предлага с бензинови двигатели от последно поколение – THP 150/170 (в зависимост от страната), разработени съвместно с BMW Group и VTi 135. Всички те могат да бъдат комбинирани с автоматична или пилотирана 6-степенна скоростна кутия.