Начало Други Citroen ще отбележи WTCC титлата си на салона в Париж

Citroen ще отбележи WTCC титлата си на салона в Париж

13
0

Citroen Racing ще отбележи спечелената титла при конструкторите в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) по време на салона в Париж. Пилотите на екипа Себастиен Льоб, Иван Мюлер и Хосе Мария Лопес ще са на щанда на марката в петък (17 октомври) и ще се срещнат с фенове.

Това ще е изключителна възможност за посетителите да се срещнат със състезателите, доминиращи заедно със Citroen по световните писти още в дебютния сезон на отбора в WTCC. Успехът е забележителен, като се има предвид за колко кратко време бе осъществен проектът на френската компания.

Това е първото световно отличие на Citroen на писта след осем титли във WRC.

– Тези победи и титлата са голяма гордост за Citroen. Професионализмът, енергията и страстта на Citroen Racing ни позволяват да постигнем резултати, които далеч надминават и най-смелите ни очаквания. Бяхме определили тази година като сезон за обучение, а в крайна сметка тя се превърна в година за победи! Искам да благодаря на целия екип, на всички, които позволиха марката да заеме заслуженото си място: на върха. Спечелвайки тази титла в Шанхай, в рамките на едно изключително популярно събитие, нещата се подредиха по най-добрия за нас начин. Китай е най-големият ни пазар, понеже един от всеки четири Citroen се продава именно там – коментира Жулиен Монтарнал, директор „Маркетинг, реклама и спорт” на Citroen.

Посетителите могат също така да видят Citroen C-Elysée на щанда на марката и да тестват уменията си на един симулатор, разположен отстрани на състезателния автомобил.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter