Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс стана заместник-шеф на Уилямс в F1

Клер Уилямс стана заместник-шеф на Уилямс в F1

146
0
Клер Уилямс, Франк Уилямс
снимка Уилямс

Клер Уилямс стана заместник-шеф на отбора на Уилямс във Формула 1. Дъщерята на основателя на тима Сър Франк Уилямс ще играе основна роля в ежедневното управление на екипа, както и в дългосрочното развитие на тима. В съобщението от Гроув се казва още, че това назначение ще осигури бъдещето на компанията.

Заемането на новия пост от Клер Уилямс е било планирано да бъде обявено преди старта на сезон 2013 г. Кончината на лейди Вирджиния – съпругата на Сър Франк – обаче отложи официалното изявление. Клер ще да продължи да оглавява и маркетинга, комуникациите и спонсорския отдел на компанията, както и да е част от борда на директорите.

През последното десетилетие Клер работи неуморно за Уилямс. Познанията й за спорта и обичта й към тима са извън всякакво съмнение и съм горд да заявя, че за това време тя се доказа като един от най-ценните ни кадри. След като тя заема поста заместник-шеф на тима, знам, че бъдещето на Уилямс е в сигурни ръце. Назначението й бе с благословията на Джини, която знам, че щеше да е невероятно горда да види Клер до мен – коментира Сър Франк.

Дъщеря му заяви от своя страна, че за нея е чест да поеме тази нова роля и няма търпение да работи за бъдещето на екипа.

– Израснах в спорта и научих много от един от легендарните шефове на екипи, в резултат на което съм добре подготвена за това ново предизвикателство. Разбирам отдадеността на всеки един човек в тима. Не подценявам предстоящите предизвикателства, но разполагам с пълната подкрепа на борда. Последният месец бе много тъжен за семейството ми и за Уилямс като компания след смъртта на майка ми, но сезонът вече върви и трябва да гледаме напред към бъдещето. За мен ще е привилегия да участвам още повече в работата и се надявам да постигнем успех – допълни Клер Уилямс.