Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 CVC отложиха излизането на борсата до 2014 г.

CVC отложиха излизането на борсата до 2014 г.

16
0
Бърни Екълстоун

Финансовият холдинг CVC Кепитъл Партнърс отложи официално излизането на борсата на Формула 1 като резултат от икономическата криза и задаващото се дело срещу управляващия от името на компанията търговските права на спорта Бърни Екълстоун.

Първоначалните планове бяха за IPO (Initial Public Offering) през юни, но те бяха отложени за няколко месеца, след това най-рано за 2013 г. и сега вече чак за 2014-та.

Щеше ни се да осъществим плановете си за IPO, но успяхме да изпълним известно рефинансиране и това е добра новина. Трудно е да се каже какво ще стане. Зависи от пазарите, но смятам, че от 12 до 18 месеца може би е най-реалистичната времева рамка – заяви анонимен източник.

Ситуацията около Екълстоун допълнително усложнява положението на CVC. Самият той навърши вчера 82 години и по време на събирането по случай рождения му ден на пистата Буд Интернешънъл в Индия бе запитан за коментар относно слуховете, че финансовият концерн вече му търси заместник.

В крайна сметка ще си тръгна – по един или друг начин – гласеше отговорът на Екълстоун.

Засега обаче той е непоколебим, че ще продължи да ръководи делата на спорта и нищо няма да му попречи. Освен това бе категоричен, че не се притеснява да отиде в съд.