Начало Други Цолов финишира 14-и в спринтовото състезание

Цолов финишира 14-и в спринтовото състезание

1025
0
Никола Цолов, снимка: Любомир Асенов

Асен Стоянов, Монте Карло. Никола Цолов финишира на 14-а позиция в спринтовото състезание от Формула 3 в Монако. Класирането му беше под въпрос, тъй като стюардите на ФИА го разследваха за негова маневра, при която се стигна дао инцидент с друг пилот.

Цолов стартира 15-и след 8-о място в своята група и остана на тази позиция до края на първата обиколка. Точно тогава бе назначена кола за сигурност заради инцидент в първия завои, при който пилот се удари в предпазната мантинела и остана блокиран там.

След 3 обиколки надпреварата бе подновена. При рестарта нямаше сериозни размествания и инциденти. Никола остана на 15-ото място, като изглеждаше по-бърз от пилота пред него Никите Бедрин. Но на тясното и спънато трасе в Монте Карло изпреварванията дори във Формула 3 са много трудни.

Все пак в 16-ата обиколка Цолов опита атака на фибата и успя да мине пред Бедрин. При маневрата се стигна до удар между двамата, който стюардите на ФИА обявиха, че ще разследват случилото се след надпреварата. В крайна сметка наказание не последва.

Никола Цолов, снимка: Любомир Асенов

Състезанието спечели Хосеп Марти, следван от Леонардо Форнароли и Грегори Соси. На 7-о място се класира Себастиан Монтоя, който е син на бившия пилот от Хуан-Пабло Монтоя.

Същинското състезание в Монако от Формула 3 е утре (28 май) от 9:00 часа българско време.