Начало Други Цолов отиде още едно място напред в спринта в Испания

Цолов отиде още едно място напред в спринта в Испания

915
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Любомир Асенов/LAP.bg

Никола Цолов отиде с още едно място напред в класирането на спринта по време на уикенда за Гран при на Испания. Крайното подреждане бе определено часове след надпреварата, която бе още преди последната свободна тренировка на отборите от Формула 1.

Цолов пресече финала на пистата на 17-то място. След това заради поредица наказания на завършили пилотите, завършили пред него той започна да се изкачва в класирането.

Българинът бе 19-ти на старта. Здравословните му проблеми все още не са отшумели, но той спечели две позиции на влизането в първия завой след старта. В края на първата обиколка Цолов загуби едно място, а след първия рестарт след кола на сигурността беше изпреварен от един пилот и се върна на 19-то място.

В началото на втората половина на спринтовото състезание с дължина 21 обиколки станаха няколко инцидента. Цолов атакува и излезе 16-ти, но на пистата излезе кола на сигурността. При рестарта той проведе оспорвана битка с Кайо Колет, загуби позицията ни, но веднага след това отново изпревари бразилеца.

Малко преди края Колет отново атакува Никола и го блокира. Това позволи на първия завой да го атакуват още Хю Бартър и Кейлън Фредерик. Само австралиецът успя да мине пред Цолов.

Това означаваше 17-то място на пистата. Поредица от наказания на пилоти пред него основно заради удари и блокирания, го изкачиха на 13-ото място.

Утре предстои основното състезание с дължина 25 обиколка. Стартът е в 10:55 часа българско време. Никола ще стартира отново 19-ти от 30 пилоти.