Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цолов завърши 19-ти трудно състезание в Австрия

Цолов завърши 19-ти трудно състезание в Австрия

553
0
Никола Цолов, Формула 3
снимка: Спас Генев

Никола Цолов завърши на 19-та позиция основното състезание от шестия кръг на шампионата на Формула 3, което се проведе на пистата Ред Бул Ринг в Австрия тази сутрин. Надпреварата бе трудна за него, като пистата бе суха, но доста студена.

Температурата на асфалта бе 19 градуса, а на въздуха – 14. От ключово значение бе достигането на добра температура най-вече в задните гуми, за да се получи добър старт предвид измитата гума от дъжда. Никола Цолов тръгна добре от 17-та позиция и в край на първия тур бе 15-ти. В самото начало на 4-ти завой излетя Габриеле Мини и на пистата се появи кола за сигурност. Тя остана на пистата до края на 4-ия от общо 26 тура.

След рестарта Никола загуби няколко позиции. Лидерът на колоната Грегоар Соси пък предаде лидерската позиция от Дино Беганович. Малко по-късно Соси спука гума при атака да си върне позицията на четвърти завой и спря в бокса. Ниските температури създаваха проблеми с грейнинг върху гумите. Беганович загуби на свой ред първото място от лидера в шампионата Габриел Бортолето. Бе предупреден обаче, че нарушава ограниченията на пистата. Новият лидер след това бе Зак О’Съливан, който излезе пред Бортолето и запази лидерската позиция до финала.

Никола се движеше 20-ти. Бореше се за позиции, отново се качи до 18-то място и в крайна сметка завърши 19-ти.

Следващият кръг от Формула 3 е в края на другата седмица на пистата Силвърстоун във Великобритания. Двете надпревари отново ще са част от поддържащата старта от Формула 1 програма.