Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода и Строл с предупреждения заради инциденти в тренировките на Сахир

Цунода и Строл с предупреждения заради инциденти в тренировките на Сахир

738
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода (Алфа Таури) и Ланс Строл (Астън Мартин) получиха официални предупреждения заради това, че са попречили на други пилоти по време на петъчните свободни тренировки през уикенда за Гран при на Бахрейн. Двамата бяха извикани при стюардите след финала на следобедната сесия заедно с Шарл Льоклер (Ферари). След разглеждане на случаите бе постановено, че пилотът на Алфа Таури и препречил пътя на Льоклер. Той самият пък бе възпрепятстван от Строл, за което канадският състезател получи същата санкция.

Юки Цунода бе девети в сутрешната и 14-ти в следобедната сесия. Той каза, че тимът му трябва да потърси подобрение за съботния ден

„Направихме голяма стъпка напред след тестовете и се чувствам значително по-комфортно в колата. Все още ни липсват няколко десети и се надявам да се доближим до челната група. Остана ни една тренировка, така че все още имаме време да направим някакви подобрения за квалификацията“, обясни японският пилот.

Съотборникът му Пиер Гасли бе най-бърз в първата сесия, но изостана значително във втората.

„Днешните две тренировки бяха много различни за нас. В първата бяхме начело в подреждането, а във втората – едва 13-ти, тоест две крайно различни класирания. Мисля, че по-високите температури ни помогнаха. Колата изглежда вървеше чудесно в тези условия, но на по-студеното трасе имахме сериозни проблеми. Трябва да прегледаме всичко и да разберем какво стана, особено като се има предвид, че квалификацията и състезанието са след мръкване. Според мен темпото ни в дълги серии бе малко по-добро от това в къси серии, но все още имаме много работа, за да разберем поведението на колата си в тези условия“, сподели французинът.

Строл пък отбеляза, че времената му не са били особено представителни за темпото на Астън Мартин

„Много е трудно да се разбере кой къде е. Ние днес продължихме да изучаваме колата си. Винаги има какво още да научиш. В тура си софт излетях от пистата на 11-ти завой, но съм доволен от цялостния ни прогрес“, допълни канадският състезател.