Начало Избрани Цунода отрече да има „негативна енергия“ в гаража в Алфа Таури

Цунода отрече да има „негативна енергия“ в гаража в Алфа Таури

289
0
Юки Цунода, Алфа Таури
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода коментира трудния старт на сезон 2023 за Алфа Таури. Японецът заяви, че няма никаква негативна енергия в екипа въпреки критиките на Франц Тост.

Алфа Таури започна по изключително труден начин сезон 2023 в F1. Още в началото на кампания стана ясно, че отборът от Фаенца не е постигнал някои от целите си за развитие, заради което се е намирал в дъното на стартовата решетка през първите три състезания.

Алфа Таури не успя да спечели точки в първите два кръга за 2023 г. В Австралия Цунода все пак успя да вземе една точка след като избегна хаоса в последните обиколки на надпреварата. Въпреки това вторият тим на Ред Бул продължава да заема десетото място при конструкторите

Всички в Алфа Таури са наясно, че трябва да се направят няколко сериозни крачки напред в развитието през следващите месеци. По този начин тимът ще може да остане в борбата за разпределение на точки и да се бори с екипи като Уилямс, Хаас и Алфа Ромео.

Тежкото началото на сезона накара Тост да заяви, че вече не вярва на инженерите на своя тим.

„Трябва да поправим много неща, за да направим колата по-бърза. Това се отнася най-вече от аеродинамична страна. Има различни програми, които се провеждат в момента. Да, инженерите ми казват, че постигаме добър напредък, но аз вече не им вярвам. Просто искам да видя какво ще бъде времето за обиколка, защото това е единственото нещо, което има значение“, каза Тост в края на миналия месец.

Според Цунода атмосферата е Алфа Таури е добра въпреки разочароващия старт на сезона. Японецът отрече да има някакви вътрешни сътресения в тима.

„Всички отбора не сме доволни от представянето, но поне винаги сме позитивно настроени“, сподели Цунода.

„Доста сме доволни от постигнатото на пистата. Успяхме да извлечем ефективността на автомобила почти на 100 %, което е най-важното. Наясно сме и с посоката, в която трябва да се развиваме в областта на разработките.“

„Както аз, така и инженерите просто се фокусираме върху това да положим 100% усилия, за да подобрим автомобила. В същото време хората във Фаенца знаят какво трябва да направят. Хубаво е, че като отбор сме обърнати в една и съща посока, така че все още се чувствам позитивно. Винаги се стремим към точките. Честно усещам никаква негативна енергия от отбора или каквито и е да вътрешни сътресения.“

Съотборникът на Цунода Ник де Врис също смята, че атмосферата в отбора все още е положителна. Нидерландецът се надява, че отборът ще успее да се измъкне от сегашното си положение.

„Настроението в екипа е много добро. Ние сме конкурентоспособни и искаме да сме по-нагоре в решетката. Определено се надявахме и искахме да сме малко по-напред и да се борим за точки. Въпреки това сме оптимисти, че в хода на сезона ще успеем да стигнем до това място“, каза Де Врис.