Начало Избрани Цунода също се включва в демонстрационното шоу на Ред Бул в Нюрбургринг

Цунода също се включва в демонстрационното шоу на Ред Бул в Нюрбургринг

401
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Венелин Николов

Юки Цунода също се включва в демонстрационното шоу на Ред Бул в Нюрбургринг. Пилотът на Алфа Таури потвърди участието си в специалното събитие на австрийската компания за енергийни напитки, което ще се проведе през септември на легендарното германско трасе. Заедно с Цунода ще бъдат още Себастиан Фетел и Даниел Рикиардо.

По-рано този месец бе обявено, че Фетел се връща зад волана на болид на Ред Бул. Четирикратният световен шампион се включва в демонстрационното събитие „Ред Бул Формула Нюрбругринг“. То ще се проведе на едноименното немско трасе на 9 септември. Фетел ще кара един от шампионските си болиди на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе. Става въпрос за Ред Бул RB7 – автомобил, конструиран от Ейдриън Нюи. Благодарение на този болид, Фетел спечели 12 победи и 18 полпозишъна през сезон 2011. По време на обиколката, автомобилът на Фетел ще използва устойчиво гориво.

Фетел използва въглеродно неутрално гориво по време на парадните обиколки на Гран при на Великобритания 2022. Тогава той кара един от болидите от личната си колекция- Уилямс FW14B, донесъл титлата на Найджъл Менсъл през 1992 г.

Същевременно бившият му съотборник в Ред Бул Даниел Рикиардо ще кара следващия шампионски болид на германеца- Ред Бул RB8 от 2012 г.

Това ще бъде първо събитие с болиди от F1 на Нордшлайфе от 2013 г. В този случай Михаел Шумахер управляваше своя Мерцедес MGP W02 от 2011 г. Седемкратният световен шампион подгря тогавашното издание на „24-те часа на Нюрбургринг“.

Днес стана ясно, че Цунода също ще се включи в демонстрационното шоу на Ред Бул. Японският състезател ще се появи на Нюрбургринг Нордшлайфе зад волана на Хонда NSX GT3 Evo.

„Никога досега не съм карал на Нюрбургринг, така че наистина очаквам събитието през септември. Нямам търпение да го обиколя с моята Хонда NSX GT3 Evo. Това е невероятен автомобил и доказана машина за печелене на състезания на най-високо ниво в GT3“, сподели Цунода.

„Нордшлайфе е легендарна писта, която изпробвах наскоро  във видеоиграта „Гран Туризмо“ и вече й се насладих“, добави пилотът на Алфа Таури.

Междувременно Макс Верстапен също изрази желание да се включи в събитието на Нюрбургринг Нордшлайфе. Двукратният световен шампион получи забрана да кара какъвто и да е болид на дългото и опасно германско трасе.