Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода: Ще бъде странно, ако Ред Бул избере Лиам като заместник на...

Цунода: Ще бъде странно, ако Ред Бул избере Лиам като заместник на Перес

2050
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода коментира темата за това дали Ред Бул ще замени Серхио Перес. Японецът призна, че „ще бъде странно“, ако отборът от Милтън Кийнс избере Лиам Лоусън за наследник на мексиканеца, а не него самия.

Бъдещето на Серхио Перес в Ред Бул е под голяма въпросителна. Мексиканецът подписа нов договор с австрийския отбор преди малко повече от месец. Въпреки това слабите му резултати последно време може да накарат Ред Бул да го освободи

Според информация на различни източници, Перес има специална клауза в договора си. Тя гласи, че той може да бъде освободен, ако изостава с повече от 100 точки от Макс Верстапен. В момента разликата между двамата е 137 точки. Това не говори добре за Перес, който отчаяно се нуждае от по-добри резултати. Според Хелмут Марко, бъдещето на мексиканеца ще бъде взето през лятната пауза.

Кандидати за мястото на Перес не липсват. Това са Юки Цунода, Лиам Лоусън и Даниел Рикиардо. Говори се, че от Ред Бул искат да заложат на Лоусън. Новозеландецът кара RB20 по време на тестовете на Пирели на Силвърстоун. В края на този месец той ще участва в изпитанията на Спа.

Предполага се, че Рикиардо е вън от сметките за втория кокпит в Ред Бул. Австралиецът се представя колебливо от началото на сезона. Не се изключва той да бъде освободен в края на годината и заменен с някои младши състезател на Ред Бул.

Днес Цунода коментира темата за евентуалния заместник на Перес в Ред Бул. Японецът беше видимо изненадан от това, че отборът от Милтън Кийнс може да предпочете Лоусън, а не него.

„Ще бъде странно, ако Ред Бул избере Лиам като заместник на Перес. Да, той свърши добра работа в симулатора. Аз обаче мисля, че съм свършил повече от това. Ще видим какво ще се случи. Те знаят как да управляват пилотите си“, сподели Цунода по време на днешните срещи с медиите.

Пилотът на Виза РБ бе попитан дали се чувства готов и дали заслужава място в Ред Бул

„Да, разбира се. В противен случай нямаше да обявят мястото ми [във Виза РБ] на толкова ранен етап от тази година. Чувствам се готов в сравнение с последните три години. Искам се боря срещу топ отборите, да заемам по-високи позиции и дори да си съпернича с Макс.“

„В крайна сметка те са тези, които ще решат. Това не е нещо, което мога да контролирам. Затова просто се фокусирам върху това, което трябва да направя в следващите две състезания“, добави младият японец.

Цунода добави, че наскоро е имал разговори с висшето ръководство на Ред Бул относно бъдещето си.

„[Това бяха] само случайни разговори като в залата за гостоприемство. Предполагам, че те наистина не бързат с това нещо“, каза Цунода.

„Чеко беше обявен няколко състезания преди това и се беше представил наистина добре. Ако един пилот се представя добре, те нямат причина да го сменят.“

„В крайна сметка това, което направиха, беше добро за Чеко. Те не искаха да създават напрежение. Според мен това определено е справедливо“, обясни пилотът на Виза РБ.

„Ред Бул иска да карам и да се съсредоточа върху това, което правя в момента. Все още не сме имали сериозен разговор. Хаас се приближава много бързи, така че все още имам много неща, върху които да се съсредоточа с нашия отбор. Нека видим как ще се развие всичко“, заключи Юки Цунода.