Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода: Това беше най-силният ми уикенд от началото на сезона

Цунода: Това беше най-силният ми уикенд от началото на сезона

633
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода записа най-силното си представяне от началото на сезона. Пилотът на Виза РБ спечели общо 7 точки от състезателния уикенд в Маями. По този начин той помогна на своя отбор да затвърди мястото си при конструкторите и да се отдалечи от преките си конкуренти.

Цунода се представи много силно с обновения автомобил на Виза РБ. Базираният във Фаенца отбор донесе някои подобрения по време на Гран при на Маями. Тяхната цел беше да подобри цялостното представяне, особено в дългите серии с обиколки

Младият японец влезе в третия сегмент както на спринтовата квалификация, така и в основната. В спринта той финишира осми и взе последната точка. Това беше първи случай, в който Цунода печели точка в такъв тип надпревара.

Цунода потегли десети в основното състезание на пистата в Маями Гардънс. Състезателят на Виза РБ се възползва от появата на кола за сигурност и направи „безплатно“ спиране в бокса. Така той не загуби много време и беше в изключително изгодна позиция във втората половина от Гран при на Маями.

Цунода финишира на седма позиция в състезанието и остана пред пилоти като Джордж Ръсел и Фернандо Алонсо. Така той добави още ценни точки към своя актив и този на Виза РБ.

„Много съм щастлив. Каква страхотна екипна работа! Това беше най-силният ми уикенд от началото на сезона. Спечелихме точки и в двете състезания на пистата в Маями. Донякъде очаквахме, че ще имаме добро представяне тук, но най-важното е, че го постигнахме“, сподели Цунода.

„Като отбор се придържахме към плана си и не допуснахме никакви грешки. Що се отнася до мен, като цяло съм доволен от карането си, въпреки че допуснах грешка на старта. После се пренастроих и продължих напред. Натисках много, особено в последния стинт и успях да постигна сходни времена за обиколка с тези на автомобилите отпред“, добави пилотът на Виза РБ.

„Отборът разработи страхотен автомобил и аз много им благодаря. В крайна сметка успяхме да спечелим заслужени точки. Успяхме да напреднем бързо от началото на сезона, така че очаквам с нетърпение бъдещите стартове.“

„Следващото състезание в Имола е нещо като още едно домашно състезание за мен. Надявам се, че ще успеем да продължим ритъма си и да постигнем добър резултат пред родната публика, особено пред хората от фабриката. Всички вършат фантастична работа. Определено ще продължим да натискаме“, завърши Юки Цунода.

Другият пилот на Виза РБ Даниел Рикиардо финишира четвърти в спринта. Австралиецът обаче нямаше късмет и отпадна още в първия сегмент от квалификацията. Лошата стартова позиция компрометира състезанието на Рикиардо, който в крайна сметка финишира 15-ти

„Винаги имаш някакъв оптимизъм, влизайки в дадено състезание. Квалификацията квалификация за съжаление доста ни навреди“, сподели Рикиардо.

„По време на състезанието попаднахме в трафик и просто не бяхме достатъчно бързи, за да преминем напред. Бяхме изпреварени от другите автомобили и се борехме с тях. Беше ни много трудно да използваме темпото си в сравнение с това, което направихме в спринта“, обясни пилотът на Виза РБ.

„В сравнение с другите автомобили мисля нашите настройки бяхме доста по-слаби. Това важеше най-вече при скоростта на правите. Не можех да направя нищо и бях заклещен зад тях. Със сигурност ще разгледаме всичко. Като цяло знаем, че трябва да се класираме по-добре, както направих в петък.“

„Нека да вземем положителните неща- отборът си тръгва от Маями много щастлив. Аз имах добра спринтова квалификация и спринт в предишните дни. Юки Цунода спечели няколко точки в самото състезание. Искрено се радвам и за Ландо. Големи поздравления за него, той е съперник, но и добър приятел. Знам колко е талантлив и бях сигурен, че е само въпрос на време да вземе първата си победа“, добави Даниел Рикиардо.