Начало Лайфстайл Дизайнерските екипи на Ford създадоха специални снежни човеци за празниците

Дизайнерските екипи на Ford създадоха специални снежни човеци за празниците

54
0

Специалистите в автомобилния бизнес трябва да работят в рамките на определени правила и изисквания, които – понякога – ограничават размаха на въображението им. Креативността обаче не познава граници и винаги намира начин да се прояви в крайния продукт. А в определени моменти от годината има възможност и за допълнителни проекти, в които свободният дух може да се изрази максимално.

Дизайнерските екипи на Ford Motor Company получиха наскоро тиймбилдинг упражнение – да създадат по свое усмотрение една от иконите на зимата: снежния човек. Работата започна през ноември. 9 отбора получиха по три парчета Styrofoam, а инструкциите бяха да документират процеса на изработка, но най-важното бе да се забавляват.

Резултатите очаквано са безкрайно интересни. Три от снежните човеци бяха предназначени за две сиропиталища в Мичиган и един дом за възрастни хора. Останалите красят дизайнерските студия на Ford.

Всеки снежен човек си има собствена концепция, която е изпълнена изключително прецизно. Някои са осветени отвътре, други са обгърнати от специални материали. Студиото на Ford за цветове и материали създаде такъв с блестящи кристали. Специалистите по анимации, работещи върху визуализирането на командите и функциите в системите на автомобилите Ford, направиха пънкар с камери за очи, докато колегите им от камионния департамент заложиха на рока и претвориха виждането си за легендите Kiss. Интериорният екип направи цяло трио на ски, като маршрутът е зареден и показван от таблет.