Начало Автомобили Дебют на луксозния пикап Great Wall Steed 6 на Автосалон София

Дебют на луксозния пикап Great Wall Steed 6 на Автосалон София

50
0

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс“ показа премиерно за България и Европа нов модел прeмиум пикап – Steed 6. Моделът е по-големия и изискан брат на Steed 5 – пикап номер едно по продажби за последните 4 години в България.

С излъчването си и вниманието, отделено на всеки детайл, пикапът дава сериозна заявка да се превърне в абсолютен лидер в класа си. Great Wall Steed 6 ще дебютира с ревизиран и тих 2.0-литров дизелов, редови 4-цилиндров двигател със 7-точково впръскване,  турбокомпресор с променлива геометрия и междинен охладител. Задвижването е интелигентно и надеждно, разработено от американския гигант BorgWarner. Скоростите, както и при Steed 5, са бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а раздатъчната кутия – с компютърно управление.

При Steed 6 огромно внимание е отделено и на сигурността – конструкцията е на стоманено шаси. Купето е деформационно устойчиво със стоманена носеща рама и стоманени греди във вратите. Освен традиционните вече ESP, HHC, HBA, ABS, EBD, системата за подпомагане на задвижването при трудни терени TCS и системата за мониторинг на налягането в гумите, Steed 6 е оборудван с двойни въздушни възглавници на шофьора и пътника, странични въздушни възглавници и странични завеси. Той е с впечатляващо междуосие от 3200 мм или 150 мм по-голямо от това при Steed 5, както и с 16,5 см по-дълго товарно пространство.

Great Wall Steed 6 освен, че ще е по-голям от Steed 5, е и много по-луксозен. Кабината е просторна, а оборудването богато. Новият модел на базово ниво ще разполага с кожен волан с елементи от сатенен метал, Dot Matrix 3” дисплей на инструменталното табло, борд компютър с 13 функции и управление от волана, кожена тапицерия на вратите, подвижен подлакътник между предните седалки, мултимедийна система с камера за заден ход, автоматичен климатик, аудио система с Bluetooth, RDS и 4 говорителя, MP3 CD-player, двуцветен кожен салон с електрическо регулиране на шофьорската седалка и много други.

Със Steed 6 Great Wall се превръща в един от малкото брандове, които предлагат повече от един пикап, особено за европейските потребители. Бестселърът за България – Steed 5 ще продължава да се предлага на българския и европейските пазари с легендарната си издръжливост на атрактивна цена.

Луксозният пикап ще е в продажба на българския пазар в от началото на 2016 г., но премиерата му ще бъде на щанда та Great Wall по време на Софийски автосалон 2015, който ще се проведе от 17 до 25 октомври 2015 г. в Интер Ескпо Център в столицата или в дилърствата в цялата страна.