Начало Автомобили Дебют на компактния градски HAVAL H2

Дебют на компактния градски HAVAL H2

54
0

На инкогнито събитие в централата на „Литекс Моторс“ бяха представени първите планове на българския автомобилен производител за марката HAVAL в Европа, като показа на живо и първия модел, планиран за пускане на европейския пазар – HAVAL H2.

Преди пред-премиерното представяне на марката HAVAL на Автосалон София 2015, журналисти от българските медии можаха да видят симпатичният SUV, с неговите компактни размери в 4,33 м дължина. HAVAL H2 привлече вниманието още от пръв поглед с двуцветното си купе в искрящ червен цвят с бял покрив.  

Представения модел беше с безупречна технология в лицето на автоматична 6-степенна скоростна кутия и ревизиран 1.5 бензинов турбо двигател със 150 к.с., с всички системи за безопасност ESP, ABS, TCS, HBA и HHC.  Оборудван с 6 въздушни възглавници, камера за успоредно паркиране в дясното огледало, 18 цолови лети джанти, 3,5 инчов цветен TFT трип компютър с управление от волана и интелигентната система за мониторинг на налягането в гумите, вграден в таблото мултимедиен компютър, круиз контрол система, мултимедийна система с навигация и камера за заден ход с гласови напътствия за паркиране, двузонов климатроник и много други, HAVAL H2 определено стана звездата на вечерта. Доброто настроение на всички беше гарантирано от премиум материали използвани в интериора и хай-енд аудио система с 8 говорителя.  Като при всеки луксозен SUV, достъпът и стартирането са безключови, а за сигурността се грижи и електронна ръчна спирачка с автоматично задействане.  

HAVAL H2 е модел, който предлага изключителни възможности за персонализация. Вие определяте какъв да бъде цветът на купето и на интериора – едноцветна или двуцветна комбинация, избирате в какъв цвят да бъде осветен циферблата на инструменталното табло, както и вида на скоростния лост. HAVAL H2 е модел, който съчетава в себе си съвременен дизайн с младежки дух и високи технологии.

Плановете са показаният пред „Литекс Тауър“ в столицата модел да започне да се произвежда в завода на българската компания от средата на 2016 година. HAVAL H2 може да бъде видян на Автомобилен салон София 2015, който отваря врати официално за посетители и гости на 17 октомври, събота.