Начало Други Драг любители сложиха края на Празника на скоростта

Драг любители сложиха края на Празника на скоростта

162
0

Драг любители сложиха края на Празника на скоростта

В Разлог завърши Празника на скоростта. Краят на първото издание на това шоу сложиха любителите на драг надпреварите, дошли да мерят сили на трасето. Победата спечели Александър Калинков с Хонда Сивик.

Надпреварата събра наистина много любители. 19 от тях бяха наистина подготвени с колите си, а други се пуснаха ей така – да пробват автомобилите си по трасето. Дори шампионът на писта за 2013 г. Константин Маршавелов с Мицубиши Лансер Ево 10, звездата от планинския шампионат Дани Живков с бързата бяла Ланча Делта Интеграле, както и четиримата звезди от дрифта се пробваха, но те бяха извън класирането. Както каза Косьо Маршавелов: Дошли сме да направим кеф на зрителите, а не за награди. Така първи стана Александър Малинков, след него бе адашът му Александър Волотарьов с БМВ 530, а трети е пак пилот с Хонда – Димитър Минков с Хонда CR-X.

Естествено, отново в демонстрациите се включиха майсторите на стънта от Стара Загора Станимир Колев и Венци Василев от клуба Екстрийм-Атак, а зрителите не искаха да ги пускат да си тръгват от трасето. Същото стана и с дрифтърите, решили да скъсат максимален брой гуми, но да доставят удоволствие на публиката. Бурни аплодисменти събраха картингистите Юлиян Серафимов-младши и  9-годишния Валентин Истатков.

Празник на скоростта се получи,  а организаторите на събитието – Разлог, Нисан София и БФАС си обещаха догодина да го направят пак.  Междувременно зрителите можеха да пробват цялата гама на Нисан – бързия и мощен Нисан GTR, премиерния за България нов Нисан Х-Трейл и др. модели, както автомобили от марките Рено и Дачия.