Начало Moto News Дани Педроса отлага връщането си на писта

Дани Педроса отлага връщането си на писта

33
0

Дани Педроса отложи връщането си в световния шампионат на MotoGP и няма да кара в домашната си надпревара на пистата Херес този уикенд.

Испанският пилот отсъства в последните два старта от първенството (в САЩ и Аржентина), след като претърпя операция на дясната ръка. Това бе трета хирургическа намеса, след като проблеми повлияха сериозно на представянето му в Катар, където бе първи кръг от шампионата.

Педроса провери състоянието си вчера на Супермото. Той обясни, че първоначално се е чувствал добре, но „след известно каране усещането не бе 100%”.

„Знам, че ако изкарам цял състезателен уикенд, положението ще се влоши значително. Последното нещо, което ми е нужно сега, е още един сериозен проблем”, допълни пилотът.

Дани каза, че му е било много трудно да реши да не кара в домашния си старт.

„Смятам обаче, че е най-добре да изчакам още малко, да продължа с рехабилитацията и да се върна на писта в Льо Ман”, обясни той.

Съотборникът на Педроса в Хонда Марк Маркес също е контузен. Двукратният световен шампион претърпя спешна операция на кутрето заради инцидент на дърттрак през миналия уикенд. Той обаче би трябвало да кара на Херес.