Начало Moto News Две точки разлика между Риналдо и Мелеро в спора за титлата Night...

Две точки разлика между Риналдо и Мелеро в спора за титлата Night of the jumps

32
0

Само две точки е разликата между претендентите за титлата в световния шампионат по мотокрос фрийстайл. Един от двамата – Давид Риналдо (182 т.) и Майкел Мелеро (180 т.). С амбиции е и третият – Роб Аделберг (168 т.). Така че един от тримата ще ликува като световен шампион в Арена Армеец в събота вечер.

С рекордни темпове и бързина беше изградено трасето и конструкциите в Арена Армеец за утрешния финал на Night of the jumps.  За по-малко от 72 часа екип от професионалисти от Германия и България успяха да изградят всичко необходимо за голямото събитие. Близо 1300 куб.метра пръст беше положена, а скоковете и попивките завършени. Зрителите ще видят чисто нова конфигурация на трасето с различни елементи на трудност и атрактивност. Всички 11 пилота вече са в България като утре ще проведат и тренировки преди самото състезание. Шампионът на 2015 г. ще определен в София, а най-близо до титлата са тримата споменати състезатели. На днешната пресконференция в залата Роб Аделберг каза, че е подготвен добре, но очаква и Риналдо и Мелеро да извадят сложни скокове и трикове, които да им донесат титлата. Австралиецът каза още: „За втора година съм тук и всичко е ОК. Имам шанс за титлата и ще покажа възможностите си. Познавам конкуренцията, все пак участваме навсякъде заедно, но на финала всеки може да покаже елемент на изненада.”

Дизайнерът на трасето Франк Ендерс, който е част от промоутърския екип, определи България като отличен домакин и организатор. Той каза: „Лесно се работи тук и винаги сме спокойни. Пръстта е чудесна и ако на някои места по света това е проблем, то в София всичко е наред. Разбираме се перфектно с хората от вашата федерация и вървим по план. Ще бъде уникално състезание. Публиката ще бъде много доволна от това, което ще види.”

Според председателя на организационния комитет на Гран При България Румен Петков страната за пета поредна година организира това мащабно събитие, което е голяма реклама за страната ни. Той коментира: „Като имам предвид милиардната зрителска аудитория по целия свят, България ще бъде в центъра на вниманието на феновете на мотоциклетния спорт от всички континенти. За нас е висока чест да приемем елита на мотокрос фрийстайла и да бъдем домакини на финалната битка за Световната титла.”

Председателят на БФМ Богдан Николов покани зрителите да дойдат в залата: „Да заповядат, защото това може да е последното подобно състезание у нас. В министерството на младежта и спорта няма вече моторни спортове – нито мотоциклетен, нито автомобилен, нито картинг.”

Все още има билети. До 14 часа са продадени около 9400 билета, като по касите на залата и eventim.bg има останали по-малко от 1200. Вратите на залата ще бъдат отворени в 17 ч. в събота за зрителите, а самото състезание започва в 19 ч. и ще продължи до 22.15 ч., когато ще бъде церемонията по награждаване на шампионите. Един от феновете ще си тръгне с чисто нов джип Great Wall разигран на томбола в края на вечерта.