Начало Любопитно Павел Лефтеров и Дизела в уникално състезание помежду си

Павел Лефтеров и Дизела в уникално състезание помежду си

34
0

В интересно и различно състезание излязоха един срещу друг изгряващата звезда на българския автомобилизъм Павел Лефтеров и българският рекордьор по планинско бягане Кирил Николов-Дизела. Лефтеров стана шампион на Германия в своя клас от сериите DTC. А Николов измина маршрута Ком – Емине за впечатляващите 4 дни, 13 часа и 5 минути

Финалната линия бе сложена в Географския център на България, намиращ се в местността Узана – най-широката билна поляна в Стара планина.

Логично, пилотът тръгна от по-далечна дистанция от бегача. Лефтеров измина 22 километра до Географския център, стартирайки от Габрово и съобразявайки се с ограниченията и условията по улиците в града за старта на гонката. Николов измина 7,6 километра от старта до финала.

Надпреварата между поканения да се снима във филма „Бензин“ Лефтеров и непримиримия бегач, неслучайно наричан Дизела, бе заснета във видео. Чрез него се прави опит да се създаде продуцентска категория в спортния свят.

Видеото е продуцирано от fivepoints в партньорство с режисьора Димо Петков. Той е специализиран в снимането на екшън и спортни видеа. Те имат заснети над 200 такива за последните 10 години. Последният участва и в създаването на филма Reach Your Limits. Той е посветен на рекордното бягане на Дизела от Ком до Емине, който беше награден с Best Sport&Adventure Movie на Bilbao Mendi Film Festival 2015.