Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел недоволен, че загуби време зад Ботас

Фетел недоволен, че загуби време зад Ботас

38
0
Високите температури за сезона и дъждът отмиха снежната покривка и леда по пътищата на Карлщад

Себастиан Фетел заяви, че е загубил страшно много време зад Валтери Ботас и при опитите си да изпревари финландския пилот на Мерцедес. Според немския пилот на Ферари това е повлияло на шанса му да спечели Гран при на Испания, в която завърши втори, зад Люис Хамилтън.

„Не съм доволен. Победата наистина бе възможна. Люис можа да остане на трасето и да избере различни гуми. Аз обаче настигах Валтери и знаех, че няма да го вкарат в бокса. Гумите му изобщо не държаха, така че го използваха, за да ме блокират. Някак си успя да се измъкне прилично и затова първият ми опит да го изпреваря не се получи. При втория си помислих, че трябва да намеря начин да го задмина, дори ако се наложи да мина през тревата (Себастиан всъщност стъпи малко встрани от трасето при маневрата – б.р.). Бяхме много близо. Направих фалшиво движение към вътрешната страна, след това навън и пак навътре. Едва не изтървах автомобила, когато DRS-ът се отвори. Но проработи. А когато погледнах, бях загубил страшно много време”, обясни Фетел.

Себастиан Фетел: „Не съм доволен. Победата наистина бе възможна”

Четирикратният световен шампион обясни също така, че не е наясно какво се е случило в последната част от надпреварата. Той останал изненадан да се озове толкова близо до Хамилтън при излизането от бокса (двамата дори се сблъскаха), след като имаше аванс от осем секунди. Първоначално Себастиан надделя в двубоя, но няколко тура по-късно Люис го изпревари.

„Мислех, че ще му е по-трудно, но той просто прелетя покрай мен, след като се озовахме в трафика. Беше наистина бърз в последния сектор и спечели. Взе победата честно и почтено – това никой не може да му отрече”, допълни Фетел.