Начало Formula E News Да Коща взе титлата в шестия сезон на Формула Е

Да Коща взе титлата в шестия сезон на Формула Е

630
0

Антонио Феликс да Коща спечели титлата в шестия сезон на Формула Е 2019/2020. Пилотът на DS Techeetah финишира втори в деветия кръг на първенството, четвърти от общо шестте старта на летище в Темпелхоф в Берлин, с които шампионатът приключва. Това обаче бе достатъчно, за да вземе короната два кръга преди края на сезона. Състезанието спечели съотборникът му Жан-Ерик Верн. Двойната победа пък осигури на екипа им титлата при отборите.

Да Коща имаше аванс от 11 точки преди надпреварите в Берлин. Той спечели първите две от тях и завърши четвърти в третия, което в комбинация с днешното второ място стигна за титлата.

В състезанието Верн потегли от полпозишън. Катастрофа с Максимилиан Гюнтер доведе до излизане на кола за сигурност. Пилотът на BMW, който победи във вчерашния старт на Темпелхоф, бе ударен при спирането за първи завой и остана на трасето.

След подновяване на надпреварата Верн и Да Коща продължиха да водят колоната

Дъжд валя през част от състезанието, което направи бетонната писта доста хлъзгава. Пилотите на DS Techeetah тактически си разменяха първата позиция, докато няколко минути преди финала Верн се върна начело.

До края на сезона във Формула Е остават още две състезания, отново на Темпелхоф.