Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да запази Албон беше най-умното решение на Ред Бул, смята Верстапен

Да запази Албон беше най-умното решение на Ред Бул, смята Верстапен

1021
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че запазването на Алекс Албон като титуляр и за 2020 г. е било най-умното решение от страна на тима му Ред Бул.

Тайландецът от британски произход беше нает в големия отбор на Дитрих Матешиц след лятната пауза. Той замести неубедителния Пиер Гасли.

Албон се представя много добре и завърши всичките си състезания до момента в топ 6. На 2 пъти той финишира и пред Верстапен. Наскоро тимът потвърди, че Албон ще бъде съотборник на Макс и през 2020 г. В екипа на Торо Росо пък пилоти остават Гасли и Дани Квят.

„Той е чудесно момче, каза Макс относно Албон. – Спокоен е и хората в тима го харесват. С него нещата се случват лесно и това помага на екипа ни. Алекс върши своята работа и печели точките, които са възможни. Мисля, че да остане в тима беше най-умното нещо.“

Верстапен също така заяви, че той не е имал роля при вземането на решението за запазването на Албон в Ред Бул и през 2020 г.

„В крайна сметка това не зависеше от мен и не аз трябваше да оценявам неговото представяне, каза Макс. – Кристиан Хорнер и Хелмут Марко са тези, които вземат решенията.“

Холандецът отказа да коментира изказването си след Гран при на САЩ, че спадът в представянето на Ферари се дължи на това, че в Скудерията са спрели да мамят с двигателя. Той обаче каза, че е доволен от техническата директива на ФИА, и че сега е ясно какво е позволено и какво не е.