Начало Автомобили Дачия отново е лидер в продажбите на нови автомобили

Дачия отново е лидер в продажбите на нови автомобили

228
0
Dacia Duster
Dacia Duster, Ice Driving Academy

При растящ пазар от 8,6% в продажбата на нови автомобили през 2019, Дачия има ръст от 16,8%, като регистрира 5451 автомобила. С това постижение печели лидерската позиция за седма поредна година в продажбите у нас. Румънската марка поставя рекорд по продажби за седма поредна година и за Европа с 564 854 автомобила, което е ръст от 10,4%. Заслугата е предимно на успеха на Дачия Дъстър, лидер по продажби сред частните клиенти.

След лансирането на изцяло обновената Дачия Дъстър в България през февруари 2018 моделът бележи рекорд след рекорд. През 2018 открояващият се SUV автомобил реализира продажби от над 1000 автомобила и бележи ръст от над 15% спрямо предходната година. През 2019 Дъстър продължава да жъне безпрецедентен успех с над 1800 продадени автомобила и ръст от 65% спрямо 2018.

Надеждността и офроуд възможностите са сред главните причини клиентите да избират Дачия Дъстър. Български журналисти имаха възможността да изпробват качествата на модела на първата писта за сняг и лед на Балканския полуостров. Трасето на Ice Driving Academy е с дължина 1100 метра, изцяло върху ледена и снежна настилка и включва различни видове завои и виражи. По време на събитието участниците усвоиха техники за управление на автомобил при тежки зимни условия.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter