Начало Автомобилни новини Dacia на пловдивския панаир 2013

Dacia на пловдивския панаир 2013

108
0

По време на тазгодишния пловдивски панаир Dacia ще покаже новия Duster за първи път в България, броени дни след представянето му на автомобилния салон във Франкфурт. Другите акценти на щанда на марката ще са Logan и Dokker с фабричен, специален жълт цвят и трансформираният Dokker Van. Пловдивският панаир ще се проведе от 30 септември до 5 октомври.

По време на Автомобилен салон Пловдив първата фаза на Dacia Duster ще се предлага със специална оферта: Duster Фаза 1 може да бъде закупен с подарък Dacia КАСКО за първата година на регистрация.

Dacia лансира и Dacia Taxi Leasing в рамките на изложението, който предлага атрактивни лизингови условия за закупуване на Dacia Logan и Dacia Dokker за такси. Предимствата на Dacia Taxi Leasing са улеснена и бърза процедура за кандидатстване и одобрение, промоционални лихвени и финансови условия, оптимално изплащане за 36 месеца, съобразно спецификата на ТАХI, балансирано разпределение на разходите, включени в месечните вноски, персонално обслужване и съдействие през целия срок на лизинга, възможност за регулярно техническо обслужване в оторизираните сервизи на Dacia на преференциални цени и с разсрочено плащане, включено в лизинговите вноски. Посетителите на щанда на Dacia ще имат възможността да разгледат двата автомобила отблизо и да получат персонална оферта.

 

Екстериорният дизайн на новата Dacia Duster е обновен, за да подчертае излъчването му на автомобил, който може да мине навсякъде, докато интериорът е изцяло преработен с ново табло и нови тапицерии. Новата Dacia Duster предлага повече оборудване и по-добра стойност за цената си. Новото оборудване и характеристики са: Dacia MEDIA NAV мултимедия, круиз контрол/ограничител на скоростта, заден паркинг сензор, Electronic Stability Program (ESP), монтиран стандартно за Euro 5 версиите, още по-високо качество на изработка, нов стил и подобрена модуларност.

Новият бензинов TCe 125 двигател намалява значително разхода на гориво и CO2 емисиите на новата Dacia Duster, като средният разход е само 6,0 л/100 км. Новата Dacia Duster запазва всички качества, стоящи зад успеха на Duster: впечатляваща гъвкавост, движение по всякакви терени за 4х2 версията и оф-роуд възможности за 4×4 версията, която ще се появи през 2014 г.

Dacia разкрива и Sandero Stepway, една авантюристична интерпретация на Sandero, която идва като резултат от успеха на компактния, но просторен хечбек на Dacia. С повишения си просвет, предна и задна хромирани защитни маски, хромирани елементи под праговете на вратите, надлъжни рейки на покрива и хромиран накрайник на изпускателната система Dacia Sandero Stepway се превръща в автомобил, винаги готов за динамичното ви ежедневие. Разбира се, Новата Dacia Sandero Stepway е запазила всички предимства, които превърнаха в успех, предшественика й: съотношението цена / пространство е без аналог (петима възрастни могат да бъдат комфортно настанени в автомобила, а багажникът е от 320 dm3), както и всепризнатата надеждност. Двигателите, с които се предлага Dacia Sandero Stepway, са дизеловия dСi 90 к.с. и бензиновия Tce 90.

 

По отношение на стила и вниманието, отделено на всеки детайл, Logan вече прилича повече на модел от по-горния клас. При новия Logan дизайнерите са запазили класическия му вид, но сега автомобилът е по-елегантен в сравнение с успешния си предшественик. Оформлението на екстериора е по-динамично, като това се подчертава от новата предрадиаторна решетка и фаровете, които са важна част от новата визуална идентичност на Dacia. Плавните линии на каросерията оформят елегантен профил, включително и на задната част на автомобила. Новият силует напълно логично подсказва, че интериорът на автомобила е много просторен. Достъпът до големия багажник е лесен, а капакът му е хармонично разположен между големите стопове.

 

От представянето си през 2006 Logan MCV е реализиран в обем от 340 000 бройки в около 40 държави по света. Окуражена от тези силни пазарни резултати, Dacia представя новия Logan MCV, който поема по стъпките на новите Logan, Sandero и Sandero Stepway.

Подобно на новите Logan и Sandero, новият Logan MCV предлага съвременен стил във формата на комби и атрактивен интериор. Той е голям и функционален, с просторен интериор (пет пълноразмерни седалки за петима възрастни хора) и обем на багажника от 573 литра.

С новия Logan MCV Dacia е безкомпромисна, както винаги, предлагайки повече функции на същата цена като на предишния модел. Още от първото ниво на оборудване новата Dacia Logan MCV идва със значителен комфорт, сигурност и практични подобрения като ESP, сeрвоусилвател, предни странични въздушни възглавници и делима/сгъваща се в отношение 2/3-1/3 задна седалка.

 

Dacia Dokker е 5-местен ван, насочен към клиенти с различни нужди, които искат превозно средство, което може да транспортира обемисти товари, но и да предлага комфорт на семействата им. Всъщност, в допълнение към способността му да превозва до петима пътници, той предлага и огромен багажник. Лесната за употреба модуларност на задната седалка позволява превоз на до 3 куб. м товар, правейки го идеален за професионални нужди. Той може да бъде поръчан с една или две остъклени плъзгащи се странични врати, които улесняват достъпа до багажника или задните седалки.

В допълнение на това да бъде надежден и здрав, товарната версия на Dokker, наречена Dacia Dokker Van предлага най-голям обем в сегмента си, като изключим maxi версиите на пазара. Това се дължи на умело проектираната сгъваема и демонтируема пътническа седалка (предлаганата като опция Dacia Easy Seat) в комбинация с модулна преграда с решетка, а широкият отвор на плъзгащата се врата улеснява товаренето.