Начало Автомобили Dacia възстановява производството си в Румъния

Dacia възстановява производството си в Румъния

195
0
Dacia, производство, завод, фабрика, съоръжение
снимка: Dacia

Dacia започна постепенно от 21 април да възстановява производствената си дейност в Румъния. Във фабриката в Миовени са взети противоепидемични мерки и е поставен фокус върху безопасността на служителите. Производствената дейност се рестартира с доброволно включили се служители.

Производството се възобновява постепенно, като първоначално работните екипи са малки и се трудят на 2 смени. Производството на Dacia в Миовени ще бъде напълно възстановено до 4 май.

От прекъсването на производствената дейност в завода активно се прилагат необходимите санитарни и мерки за безопасност. През следващите седмици Groupe Renault Румъния ще следи за тяхното стриктно прилагане и спазване. Компанията наблюдава развитието на пандемичната криза и актуализира постоянно мерките, за да гарантира опазването здравето на служителите си.

В цяла Европа автомобилни компании постепенно започват да подновяват работата си. Осигуряват се достатъчно разстояние между работниците и предпазни средства. В Италия Fiat Chrysler Automobiles постигна споразумение с представители на профсъюзите за започване на работа веднага щом правителството започне да разхлабва мерките. SEAT в Испания пък ще направи PCR тестове на своите 15 000 служители. Компанията започва връщане към производство от 27 април и е осигурила проверка на тестовете в лаборатория така, че да не пречи на ежедневната работа на здравните власти по овладяване на епидемията.

„Започваме постепенно връщане към нормалността, но не бива да сваляме гарда”, заяви президентът на SEAT Карстен Исензее. „С решението да инвестираме в тестове ще помогнем на властите да разберат и обхвата на пандемията.”