Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дългите ни серии изглеждат прилични, обобщи Верстапен

Дългите ни серии изглеждат прилични, обобщи Верстапен

985
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши петъчните свободни тренировки за Гран при на Франция на първа позиция. Съотборникът му Серхио Перес се нареди 12-ти.

„Според мен беше добър финал на деня. Постигнахме чудесен прогрес. Не бях съвсем доволен в първата сесия и дори в началото на втората, но с втория комплект гуми следобед колата вървеше значително по-добре. Трудно се кара тук, тъй като пистата е на толкова открито място и е доста ветровито. Това означава, че не винаги успяваш да направиш добра обиколка. Вятърът освен това е на пориви и е възможно в един тур да се чувстваш добре, а в следващия да се усили и да се объркаш в преценката си за темпото в средноскоростните завои. Тези условия обаче са за всички.“

„Трудно е да се каже къде ще сме утре. Никога не се знае какво ще открият съперниците. Но дългите ни серии изглеждат прилични. Очаквам много близка битка, определено няма да е лесно“, коментира Верстапен

Перес се оказа значително по-назад спрямо съотборника си. Той обясни класирането си с попадане в трафик.

„Днес се оказах сред доста сериозен трафик и вероятно подреждането ми изглежда по-зле, отколкото всъщност е. Темпото ни е добро, Макс направи чудесно каране. Опитахме някои промени по време на сесиите и тази вечер ще ги разгледаме, за да видим какво е работело. Надявам се да намерим малко скорост, за да сме в борбата утре“, обясни Перес.

„Тази писта е много различна от трасето в Баку, но продължаваме да работим. Все по-добре разбираме автомобила и от днешния ден могат да се извлекат много позитиви“, допълни мексиканският пилот.

Междувременно шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер изрази колебание дали увеличаването на наляганията в гумите ще предотврати спуквания като тези в Баку

Той каза освен това, че е изненадан колко рано от Мерцедес решиха да сменят задвижващите си системи. Това се случи през миналия състезателен уикенд – в Азербайджан.

„Не сме виждали това през последните години. Обикновено те изкарваха най-дълго. Ние вървим според собствения си план. Най-трудно е да се предвиди колко състезания ще се проведат този сезон. В края на годината има няколко спънки“, каза Хорнер.