Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дани Клос ще замести Картикеян в отбора на Испания Рейсинг в първата...

Дани Клос ще замести Картикеян в отбора на Испания Рейсинг в първата свободна сесия в петък

75
0
Дани Клос

Дани Клос ще участва в петъчните свободни тренировки в Гран при на Испания. Младият испанец ще замени в първата сесия на 11 май Нараин Картикеян зад волана на HRT F112. Екипът ще изпробва в Барселона куп аеродинамични подобрения, които да намалят изоставането на отбора спрямо останалите тимове в края на класирането.

Така Клос и Де ла Роса ще станат първите испански състезатели, които ще участват в един отбор по време на състезателен уикенд. Големите надежди обаче се възлагат на третия испанец, Фернандо Алонсо.

„Радвам се изключително много на възможността, която чакам цял живот“, обясни Клос. „За мен това ще са първите километри в болид от Формула 1 в състезателен уикенд. А факта, че този мой дебют ще е в Испания прави нещата още по-специални. Мога само да бъде щастлив, че ще изляза на пистата в испански отбор и с испански съотборник, на когото се възхищавам. Това просто е идеалната ситуация. Надявам се да свърша добра работа, да помогна на отбора и да събера максимално количество информация. Чувствам се 100% подготвен за това предизвикателство и нямам търпение да изляза на пистата.“