Начало Top Moto News Дани Педроса остава тест пилот на КТМ

Дани Педроса остава тест пилот на КТМ

295
0
Дани КТМ
Дани Педроса, снимка Ред Бул Контент Пуул
Отборът на КТМ обяви, че ще разчита на Дани Педроса и Мика Калио и през следващия сезон. 
Мика Калио е вече пета година част от проекта на австрийския производител в кралския клас . Финландецът дебютира с RC16 във финалното състезание на сезон 2016. След това направи редица участия с уайлдкард и като заместващ пилот, като последно кара на мястото на Икер Лекуона в Гран при на Португалия. В същото време Педроса е част от екипа на КТМ след като прекрати активната си състезателна кариера в края на 2018. Испанецът играе важна роля в развитието на мотоциклета и има огромен принос за отличното представяне през тази година. Първият триумф за КТМ бе на Брад Байндър в Чехия, а Мигел Оливейра спечели втората надпревара в Австрия и тази в Португалия.

„Много се радваме, че можем да запазим стабилността в нашия отбор. През този сезон постигнахме голям напредък и в огромна степен за това допринесоха Дани и Мика. Изминаха само четири години от старта на нашия проект и съм много горд с развитието на RC16″, сподели шефът на КТМ Пит Бейрър.

„Моторът продължава да се подобрява и аз съм много щастлив от това да продължа да работя с тима. Целта ни за сезон 2021 е да сме претенденти за челните места във всяко едно състезание. Искам да благодаря на Пит Бейрър, Щефан Пирер и Ред Бул за предоставената възможност“, заяви Дани Педроса.

„Страхотно е да продължа да съм част от този вълнуващ проект. Изминаха пет години от първия ми тест с отбора не мога да повярвам колко бързо мина това време. През тази година успяхме да спечелим състезания и да сме на подиума. КТМ е второто ми семейство и е голяма чест за мен да продължа да работя с тях. Постигнатите добри резултати мотивират както инженерите, така и състезателите. С нетърпение очаквам старта на новия сезон и мисля, че имаме всичко необходимо за да сме на върха“, обясни Мика Калио.