Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даниел Рикиардо е дал положителен тест за COVID-19

Даниел Рикиардо е дал положителен тест за COVID-19

1140
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Даниел Рикиардо е дал положителен тест за COVID-19. Пилотът на Макларън пропусна първите два дни от изпитанията в Бахрейн и бе заменен от Ландо Норис.

Даниел Рикиардо е имал положителен тест за коронавирус. Това бе потвърдено от Макларън. Поради това той е принуден да пропусне останалата част от тестовете на Формула 1 в Бахрейн.

Австралийският пилот отсъстваше от изпитанията в четвъртък и петък на пистата Сахир, след като съобщи на отбора, че не се чувства добре.

Оттогава той стои в хотелската си стая, където направи редица тестове за COVID-19.

След няколко отрицателни теста 32-годишният пилот е дал положителна проба и няма да участва в съботните изпитания на пистата в Бахрейн.

Рикиардо има поставена ваксина против вируса. Според правилата, посочени на уеб сайта на правителството на Бахрейн, напълно ваксинираните души трябва да се самоизолират за седем дни от датата на заразяване.

Вероятно Рикиардо ще бъде принуден да се изолира до следващата сряда (16 март). После ще може да се върне в падока, ако се предполага, че се чувства достатъчно добре.

Макларън имаха труден ден без Рикиардо

Въпреки доброто представяне в Барселона, Макларън изпитва трудности с новия автомобил след пристигането си в Бахрейн. Вината за това не е на пилотите. Тимът има проблеми с прегряването на спирачките, които пречат при правене на дълги серии с обиколки.

Британците са открили причината за проблема, но за неговото решаване ще са необходими нови части, които трябва да бъдат доставени от Обединеното кралство. Ландо Норис успя да направи само 60 обиколки във втория ден, което е твърде малко, имайки предвид отсъствието на Рикиардо.

Денят бе толкова добър, колкото можеше да бъде. Все още има няколко проблема, които се опитваме да разрешим. Отново се възползвахме максимално от това, което можехме да постигнем през днешния ден. Все още нямам усещане за по-дългите серии, но в кратките серии отново направихме някои подобрения и направихме допълнителни аеротестове. Беше трудно, тъй като вятърът се променяше толкова често, а пясъкът се разнасяше по пистата. Въпреки всички предизвикателства се възползвахме максимално от това, което успяхме да направим днес“, сподели Норис.