Начало Избрани Магнусен начело през втория ден тестове на Сахир

Магнусен начело през втория ден тестове на Сахир

4036
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Пирели

Кевин Магнусен бе начело през втория ден на предсезонните тестове във Формула 1 на пистата Сахир в Бахрейн. Пилотът на Хаас записа време от 1:33.207 мин. Неговото постижение бе с гуми C4. Втори и трети бяха Карлос Сайнц (Ферари ) и Макс Верстапен (Ред Бул).


Като цяло вторият ден от предсезонните тестове в Сахир бе по-драматичен в сравнение с първия. Бяха развети общо четири червени флага на трасето, поради спирания на Николас Латифи, Валтери Ботас, Естебан Окон и Ландо Норис.

Юки Цунода бе първият пилот на пистата след стартирането на втората половина от деня. Той бе последван от лидера до обедната почивка Естебан Окон, Французинът излезе извън пистата и след връщането си на асфалта замърси своя болид.


Meждувременно Макларън очаква с нетърпение пристигането на резервни части от Англия, за да реши проблема с прегряващите спирачки. Британците се надяват новите части да пристигнат навреме за последния ден на тестове. Преди това автомобилът няма да бъде в състояние да измине  пълна състезателна дистанция.

Карлос Сайнц обясни, че от Ферари са донесли някои подобрения в пода, които да помогнат за намаляване на подскачането. Испанецът заяви, че развитието върви в правилната посока.

Малко повече от час след старта на следобедните карания на Сахир, екипът на Уилямс обяви, че няма да вземе участие в остатъка от деня. Тимът от Гроув ще поправи болида на Николас Латифи, който претърпя поражения след като задната част на автомобила се запали преди обедната почивка.

Постепенно Сайнц ставаше все по-бърз и по-бърз. Испанецът караше с гуми С4. Пилотът на Ферари оглави класирането и записа нов най-бърз тур за 1:33.943 мин.

Испанският състезател на Ферари подобри своя резултат. Новото му постижение бе 1:33.532. До него на втора позиция се класира Ланс Строл, който също успя да измести Окон. Французинът спря на пистата и предизвика спиране на сесията. В същото време Кевин Магнусен напусна гаража на Хаас след като изненадващо се завърна в падока.

Броени минути след рестарта Ландо Норис също предизвика червен флаг. Пилотът на Макларън паркира своя автомобил на излизане от бокса.

След залязването на слънцето времената ставаха все по-добри. Сайнц остана начело, докато Хамилтън и Верстапен заеха трета и четвърта позиция. Световният шампион успя да стигне до втората позиция след още няколко обиколки.

По традиция в края на сесията отново бе показан червен флаг поради профилактика на ФИА. В последните минути Сайнц, Верстапен и Строл направиха тренировъчен старт. Канадецът имаше затруднения и бе избутан от своите механици. Така времената останаха непроменени всички приключиха своето участие с изключение на Хаас, които имат право на допълнителен един час поради пропускането на първата предобедна сесия.

Изненадващо Кевин Магнусен записа най-бързото време във втория ден тестове. Датчанинът изпревари Карлос Сайнц от Ферари.