Начало Избрани Даниел Рикиардо иска да кара в Макларън до края на своята кариера...

Даниел Рикиардо иска да кара в Макларън до края на своята кариера във Формула 1

1218
0
Даниел Рикиардо; Снимка: Макларън
Даниел Рикиардо; Снимка: Макларън

Даниел Рикиардо иска да кара в Макларън до края на своята кариера във Формула 1. Австралиецът имаше редица възходи и падения през дебютната си кампания с екипа от Уокинг. Въпреки това той не обмисля да премине в друг отбор на стартовата решетка.

Рикиардо се присъедини към Макларън в началото на 2021. Преди това изкара два сезона в тима на Рено. През по-голямата част от годината Даниел бе превъзхождан от по-младия си съотборник Ландо Норис.

Въпреки спечелената победа на Монца, австралиецът финишира 9-ти в крайното класиране с изоставане от 45 точки. В същото време Ландо Норис стигна до 6-ото място, след като изпревари Шарл Льоклер в Абу Даби. След лятната пауза австралиецът най-накрая се почувства комфортно в болида на Макларън и има желание да продължи участието си с този екип. Също така този триумф не успя да помогне на британците в борбата с Ферари за третото място при конструкторите.

На въпроса дали се вижда в отбора до края на своята кариера във Формула 1 или би предпочел да бъде в най-добрата кола, независимо в кой тим, Рикиардо отговори:

„Винаги е така. Не ме разбирайте погрешно. Това е част от предизвикателството във Формула 1 и като пилот.“

„Всеки се стреми не само да е най-бързият, а и да разполага с най-добрата кола. Но аз не съм такъв. Тъй като наистина харесвам обстановката в Макларън, искам да накарам този проект да проработи. Желая да съм тук. Приспособленията също пасват“.

„Харесвам марката и шосейните й автомобили. Мога да кажа, че наистина ми харесва да съм част от този екип и като цяло семейството на Макларън.“

Рикиардо остава развълнуван от това, което може да постигне с легендарния британски отбор. До момента най-запомнящият се момент бе победата му в Гран при на Италия.

„Причината, поради която не мисля за други отбори в бъдеще е, че записах успех в може би най-трудната година в моята кариера“.

„Така че моята мисъл е: ако спечеля в такава година, какво говори това за предстоящия сезон? Определено съм развълнуван и искам да бъда тук докато се оттегля от спорта“, завърши Даниел Рикиардо.