Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даника Патрик би била пилот-мечта за новия американски тим в F1, смята...

Даника Патрик би била пилот-мечта за новия американски тим в F1, смята Хаас

45
0
Даника Патрик

Даника Патрик би била „пилот-мечта”, ако е в екип с малко по-опитен съотборник, заяви Джийн Хаас, който получи слот за участие във Формула 1.

Американецът възнамеряваше да дебютира в Гран при през 2015 г., но ще го стори през 2016-та. Той обясни, че няма достатъчно време да се подготви както трябва за догодина. Хората му все още преговарят – с Ферари за задвижващи системи и с Далара за колата.

Даника Патрик в един от болидите ни – тя би била пилот-мечта. Със сигурност пасва на изискванията. Даника се състезава в един определено мъжки спорт и присъствието й би привлякло огромно внимание. Тя тежи към 50 килограма и в наши дни това звучи фантастично, така че притежава много от необходимите характеристики – обясни Хаас.

На въпрос дали ще разгледа възможността да привлече жена за пилот, той отговори:

Определено. Но ще привлечем и опитен състезател, познаващ добре спорта, който да ни помага в ориентацията, какво е необходимо да се направи и който може да дава достатъчно обратни данни. Това ще е първият пилот, вторият ще е американец.

Въпросът с базата на отбора му вече бе обсъждан няколко пъти. Хаас я изгражда в Канаполис (Северна Каролина, САЩ), като немалко експерти и наблюдатели в F1 смятат, че е грешка който и да е тим да е извън Европа. Според Хаас в настоящия момент от развитието на комуникациите страшно много работа може да се върши по интернет.

Базата ни ще е в Канаполис. Планираме нещо в Европа, но то ще е малко. Там автомобилите ще бъдат проверявани, ще се работи по тях. Основните съоръжения за конструиране и производство обаче ще са в Канаполис – бе категоричен Хаас.