Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Даника Патрик била прекалено голяма за US F1

Даника Патрик била прекалено голяма за US F1

95
0

От тима на US F1 потвърдиха, че двама пилоти вече са се свързали с тях и са им предложили да карат за тях, като си плащат за това. Питър Уиндзор, съосновател на отбора, призна, че това би привлякло и спонсорите зад самите пилоти, но категорично отказа да приема пилоти на подобен принцип.

В US F1 са категорични, че искат да дадат шанс на млади американски пилоти, като неминуемо едно от имената, с което се спeкулира, е това на състезателката в Индикар Даника Патрик.

„Много хора ни питат „Заинтересовани ли сте от Даника?“ и моят отговор е, че Даника е прекалено голяма за нас на този етап. Тя вероятно ще отиде да кара в НАСКАР и ще се справя много добре, в резултат на което ще натрупа състояние. За нея Формула 1 на този етап от кариерата й представлява прекалено голям ангажимент, а нейните очаквания са много високи.“

„Все пак няма да се борим за титлата първата си година. Надеждността ще бъде много важна за нас, както и лесното управляване на болида, качественият дизайн и конструиране, както и създаването на работещ обединен екип.“

Уиндзор намира за невероятен фактът, че все още никой не е предложил на Патрик да тества болид от Формула 1, имайки предвид представянето й в САЩ.