Начало MotoGP News Дарън Байндър ще кара в MotoGP през следващата година

Дарън Байндър ще кара в MotoGP през следващата година

98
0
Дарън Байндър
Дарън Байндър, снимка SRT

Пилотът на Петронас SRT в Моto3 Дарън Байндър ще се присъедини директно в кралския клас през сезон 2022. Южноафриканецът, който е брат на пилота на КТМ и двукратен победител Брад Байндър, ще се състезава за новосформирания екип RNF Ямаха. Той ще бъде сателитен тим на Японците, след като Петронас обяви оттеглянето си от шампионата след Гран при на Валенсия.

Негов съотборник в тима ще бъде трикратният вицешампион Андреа Довициозо, който има директен договор с Ямаха. С преминаването си директно в MotoGP Дарън ще бъде втория състезател в историята, който прави този преход. Преди няколко години Джак Милър също пропусна клас Мото2. За разлика от австралийския пилот, Байндър не се представя особено силно в най-малкия клас.

„Изключително съм благодарен за предоставената възможност, тъй като да се състезавам в MotoGP е моя сбъдната мечта. Определено не очаквах да прескоча Мото2. Това ще бъде голямо предивикателство за мен и съм готов да дам всичко от себе си“, сподели Байндър.

„Главната ми цел ще бъде да се адаптирам към машините от кралския клас. Със сигурност ще ми бъде много трудно, но вярвам, че мога да съм в зоната на точките. Искам да благодаря на Ямаха и RNF за предоставената възможност. Нямам търпение да се кача на YZR-M1 в тестовете след края на сезона“, каза Дарън Байндър.


По този начин кралския клас отново ще разполага с три двойки братя. Освен Байндър, на стартовата решетка ще бъдат Алейш и Пол Еспаргаро, Алекс и Марк Маркес.