Начало MotoGP News Ямаха официално потвърди привличането на Морбидели и Довициозо

Ямаха официално потвърди привличането на Морбидели и Довициозо

407
0
Ямаха
снимка, Ямаха
Отборът на Ямаха потвърди, че привлича в своите редици Франко Морбидели. Италианецът подписа договор до края на сезон 2023 и отново ще бъде съотборник на Фабио Куартараро. Това ще бъде първа надпревара на пилота от Гран при на Германия насам. Също така сателитният тим Петронас SRT обяви, че Андреа Довициозо ще кара за екипа до края на следващия сезон.

До момента Морбидели караше за Ямаха SRT и от началото на сезона записа един подиум. Малко преди уикенда за Гран при на Нидерландия претърпя инцидент, заради който се наложи да бъде опериран и пропусна следващите няколко старта. Негови заместници бяха Гарет Герлоф, Кал Кръчлоу и Джейк Диксън. След напускането на Маверик Винялес всички очакваха италианецът да заеме неговото място.

„Много съм щастлив да бъда част от семейството на Ямаха. Възстановяването ми върви по план и нямам търпение да се завърна в падока. Имам страхотни спомени на Мизано и се надявам тази година отново да запиша добър резултат. Искам да благодаря на всички хора, които ми помогнаха да стигна до най-високото ниво на кралския клас“, сподели Морбидели.

В същото време Довициозо прекара 8 сезона в заводския отбор на Дукати преди да си тръгне в края на 2020. След това направи няколко теста с мотор на Априлия, които не доведоха до подписаване на договор за 2022. В крайна сметка италианският производител привлече в своите редици Маверик Винялес. Дови ще бъде съотборник на седемкратния световен шампион Валентино Роси и ще разполага със заводски подготвен мотор през следващата година.

„Винаги ми е било мечта да се състезавам с Ямаха. Затова въобще не се замислих, когато се появи възможността да съм част от отбора на Петронас SRT. Знам, че това ще бъде голямо предизвикателство за мен. Нямам търпение да направя своя дебют пред родна публика на пистата Мизано“. каза Довициозо.