Начало Други Дарио Франкити в болница след жестока катастрофа (видео)

Дарио Франкити в болница след жестока катастрофа (видео)

33
0
Дарио Франкити

Дарио Франкити (Ганаси Рейсинг) бе откаран в болница след жестока катастрофа в последната обиколка от Индикар надпреварата в Хюстън. При инцидента бяха ранени и 14 зрители. В доста коментари той бе оприличен на този, при който преди почти две години загина Дан Уелдън – колата излетя във въздуха и падна в предпазните мрежи отстрани на трасето.

Автомобилът на Франкити закачи задницата на болида на Такума Сато (двамата водеха битка за осмото място) в пети завой и изхвърча преди да се срине върху мрежите и обратно на пистата.

Във финалния тур стъпих на камъчета, отидох към стената и загубих контрол. Няколко коли ме задминаха, но с Дарио се ударихме – обясни Сато.

Франкити, който е четирикратен шампион в сериите и трикратен победител в Индианаполис 500, бе изваден от болида си и прегледан на трасето. След това бе откаран в болница, където бяха установени мозъчно сътресение, фрактура на десен глезен и на гръбначен прешлен. Лекарите съобщиха, че пилотът няма да има нужда от операция.

Сато и Ернесто Визо бяха прегледани на трасето, като те бяха невредими след катастрофата. Един от маршалите и двама зрители бяха закарани в болница за допълнителни изследвания.

Състезанието бе спечелено от Уил Пауър, чийто гръбнак пострада при инцидента в Лас Вегас, когато загина Уелдън.

Видях Дарио да седи в потрошената си кола и това ми напомни за моята катастрофа. Мразя да виждам подобно нещо – толкова се стараем тези автомобили да останат на земята – коментира Пауър.

Случилото се вероятно ще бъде официално разследвано. Гибелта на Уелдън през 2011 г. бе последвана от редица мерки, насочени към подобряване безопасността на пилотите и предотвратяването точно на такива излитания.