Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дарувала ще направи още един тест с болид на Макларън

Дарувала ще направи още един тест с болид на Макларън

419
0
Джехан Дарувала, Формула 2
Джехан Дарувала, снимка Ред Бул Контент Пуул

Джехан Дарувала ще направи още един тест с болид на Макларън. Индиецът вече изпробва миналогодишният автомобил на британците в края на миналия месец на пистата Силвърстоун. Този път пилотът от F2 ще кара Макларън MCL35M на пистата Алгарве.

Все още не е ясно защо Макларън е предоставил възможност на Дарувала да тества техен болид. 21-годишният индиец е част от програмата на Ред Бул от 2020 г.

Има вероятност изпитанията край Портимао да са част от персонална програма на индиеца.

В момента Дарувала се намира в третия си сезон в поддържащата серия на F1. 23-годишният спортист от Мумбай прекара две години в тима на Карлин. През този период той записа общо 3 победи и седем подиума.

От началото на 2022 Дарувала премина в отбора на Према и до момента има спечелени пет подиума. Индиецът заема четвърто място във временното класиране с актив от 80 точки.

Първият ми опит в автомобил от F1 беше фантастично преживяване. Нямам търпение да се върна отново в болида на пистата край Портимао“, коментира Дарувала.

„Тръгнах си от теста на Силвърстоун с голяма увереност. Справих се добре както от физическа, така и от пилотска гледна точка. Изминах повече от две състезателни дистанции без абсолютно никакви проблеми.“

Мечтата ми винаги е била да се състезавам в F1. Tози тест ще надгради постигнатото на Силвърстоун.“

Дарувала е поредният състезател, който изпробва автомобил на Макларън. Миналата седмица пилотът от Индикар Колтън Херта направи двудневни изпитания на пистата Алгарве. Заедно с американеца бе и бившият пилот от F1 Уил Стивънс. Пато О’Уорд също се очаква да направи тест, тъй като кара за подразделението на тима в Индикар Arrow McLaren SP. Мексиканецът трябва да вземе участие в определена петъчна тренировка от остатъка на сезон 2022 в F1.