Начало Други Дейвид Култард спечели Състезанието на шампионите

Дейвид Култард спечели Състезанието на шампионите

75
0
Дейвид Култард,Петер Солберг

Бившият пилот от F1 и настоящ телевизионен коментатор Дейвид Култард спечели Състезанието на шампионите (ROC), което тази година се проведе на националния стадион в Риад, Саудитска Арабия.

На финала шотландецът победи с 2:0 успеха шампионът от WRC за 2003 г. и настоящ ас от световния шампионат по рали-крос Петер Солберг. Първо Дейвид бе по-бърз с половин секунда с коли Euro NASCAR, а после победи норвежеца с 1.7 сек с машини Vuhl 05.

Това е втора победа за Култард в прочутото състезание, след тази през 2014 г. В Барбадос. В полуфинала Дейвид се справи с 9-кратния победител в 24-те часа на Льо Ман Том Кристенсен.

Миналогодишният шампион Хуан-Пабло Монтоя бе елиминиран от Кристенсен на 1/4-финалите, като двамата караха бъгита. Така Том взе реванш за миналогодишната си загуба от колумбиеца на финала.

Солберг от своя страна отстрани на полуфинала Йохан Кристоферсон след много по-добър старт, а преди това се беше справил с Жоел Ериксон, който завърши 2-и в европейската Формула 3.

В надпреварата при нациите първенец стана Германия чрез участващите за първи път в Състезанието на шампионите Рене Раст и Тимо Бернхард. Те победиха екипа на Латинска Америка, представян от Монтоя и Елио Кастроневес.