Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Давиде Валсеки с най-добро време за Лотус в последния ден от тестовете...

Давиде Валсеки с най-добро време за Лотус в последния ден от тестовете в Абу Даби

30
0
Давиде Валсеки,Лотус

Давиде Валсеки с Лотус постигна най-добро време в третия последен ден от тестовете за млади пилоти на пистата Яс Марина. Италианецът постигна време от 1:42.677 мин., с което не успя да подобри постижението на Кевин Магнусен от първия ден. Това разбира се може да се обясни и с лекото заоблачаване над персийския залив, което доведе до леко понижение на температурите. Самият Магнусен пък отново бе в кокпита на Макларън, като раздели деня с Оливър Търви. Синът на Ян Магнусен остана втори на 0,150 сек зад Валсеки, а третото място зае Естебан Гутиерес, който отново бе в кокпита на Заубер. Мексиканецът обаче имаше известни проблеми, като сутринта трябваше да почива в големи периоди от време, докато не бъде сменено окачването на неговия болид.

Робин Фрийнс пък кара за Ред Бул и записа четвърто време. Петото място зае Оливър Търви, който за разлика от Магнусен се концентрира изцяло върху развитието на МР4-27. В дъното пък се наредиха Луис Разия, карал отново за Торо Росо и Александер Роси с Катерам.

Американецът не успя да завърши започнатата от Гийдо ван дер Гарде програма, защото следобеда теч на масло в болида на Катерам бе причина за преждевременно приключване, заради невъзможността да бъде отстранен навреме.

„Неприятен момент за подобен проблем“, ядосваха се в отбора. „Бяхме на път да сложим меките гуми и да изпробваме възможностите на колата с по-малко бензин. Смятаме, че можехме да се доближим до времената на титулярните пилоти.“