Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд може да вали по време на Гран при на Сингапур

Дъжд може да вали по време на Гран при на Сингапур

59
0
Гран при на Сингапур

Дъжд може да вали по време на уикенда за Гран при на Сингапур според предварителната прогноза. Времето като цяло ще е обичайното за района – горещо, с висока влажност и се очакват бури. Тази седмица в града вали сериозно още от понеделник и според метеоролозите ще продължи така и в следващите дни.

При включването на надпреварата в календара имаше опасения от страна на пилоти за карането точно при дъжд – дали светлината от 1500-те прожектора по протежението на трасето няма да се отразява във водата. Досега не е валяло по време на предишните три старта там.

Пистата обаче би изсъхнала много бавно в случай на дъжд заради високата влажност на въздуха. Наблюдението направи Марк Уебър (Ред Бул) още миналата година, като сподели, че никога не е виждал такова нещо през цялата си кариера.

Прогнозата за петък, събота и неделя е почти една и съща: сериозен дъжд (и бури в първия ден), 68-69% влажност на въздуха, добра видимост. Стойностите на минималните и максимални температури не се различават особено – те са съответно 27 и 30 градуса.