Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд в петъчните тренировки, слънце в неделя за Гран при на Корея

Дъжд в петъчните тренировки, слънце в неделя за Гран при на Корея

34
0
Гран при на Корея,кола за сигурност

Времето през уикенда на Гран при на Корея отново ще е променливо, но поне според прогнозите към настоящия момент дъжд няма да вали в деня на надпреварата. Миналата година сериозен порой оказа влияние върху развитите на нещата, а самото състезание приключи почти по тъмно, след като голяма част от него се проведе зад кола за сигурност.

Стартът през 2010 г. се забави повече от час, докато рейс контролът реши, че условията на трасето са достатъчно добри. Надпреварата започна с кола за сигурност, останала на пистата цели 17 тура. Сейфти карът излиза още два пъти заради катастрофи, а имаше и куп други инциденти, голяма част от които причинени от задържалата се по трасето вода. В крайна сметка Фернандо Алонсо спечели, когато бе започнало сериозно да се смрачава.

Метеоролозите твърдят, че подобна драма няма да се случи този уикенд. Сериозни дъждове се предвиждат за петък, когато са свободните тренировки на пистата Йонгам. Тогава максималната температура ще достигне 19 градуса. В събота условията ще се подобрят и въпреки наличието на облаци, би трябвало да остане сухо. В неделя пък ще изгрее и слънце, твърди прогнозата. 21 ще са максималните градуси в деня на състезанието.