Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса и Вилньов свързвани и с USF1

Де ла Роса и Вилньов свързвани и с USF1

32
0

Кен Андерсън, шеф на американския отбор USF1, призна, че Педро де ла Роса и Жак Вилньов са сред опциите им за 2010 година. Испанският ветеран вече бе свързван с места във Форс Индия и Кампос, а Вилньов – с място в Лотус.

И докато другите нови отбори напредват с избора си на пилоти, то досега от USF1 само пуснаха слух за младия Джонатан Съмъртън. На страницата си в Туитър Съмъртън коментира: „Кой каза, че съм подписал. Просто казвам „F1, идваме

Знам, че мога да го направя и за мен би било чест да карам във Формула 1, представлявайки Америка“ – добавя Съмъртън.

Кен Андерсън обаче може и да не се възползва от услугите на младока: „Най-важното нещо е да работим с пилоти, които имат опит във Формула 1 просто защото няма много тестови дни… Педро де ла Роса е в списъка ни. Неговият опит много би ни помогнал. Но засега в списъка ни има 12 имена, като всички те са отлични пилоти, които могат да допринесат много.

Да изберем двама или трима, никак няма да е лесно“ – добавя Андерсън, разкривайки, че сред имената са и тези на Жак Вилньов и Франк Монтани.

Самият Вилньов напусна Канада и в момента преминава през интензивна физическа подготовка в Австрия, което отчасти засилва спекулациите. Не трябва да се забравя обаче, че Вилньов може да се подготвя за дебют за Лотус.