Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса иска титулярно място плюс роля на тестер в Макларън

Де ла Роса иска титулярно място плюс роля на тестер в Макларън

15
0

Педро де ла Роса може и да поиска да комбинира евентуално завръщане на стартовата решетка във Формула 1 с настоящата си роля на тестов пилот на Макларън.

38-годишният испанец не е имал титулярно място от 2002 година, а досега бе свързван с отборите на Кампос, USF1 и Форс Индия. Самият пилот призна, че води преговори с всеки отбор, в който има свободно място за следващия сезон, включително и c американския екип. Европейската база на USF1 се намира в Арагон, като съвети при дизайна на съоръжението е давал именно Де ла Роса.

По повод на шансовете си испанецът уточни: „Все още е прекалено рано. Няма закъде да бързаме с бъдещото решение. Вярно е, че USF1 и Моторланд (Арагон) са постигнали споразумение, но лично аз не знам как ще се развият нещата.

Много бих се радвал да остана в Макларън Мерцедес като резервен пилот и да си уредя титулярно място в друг отбор… Но засега не знам; това е отговорът ми.

По повод на казаното наскоро от Адриан Кампос, че Де ла Роса вероятно няма да намери място при него поради липсата на лични спонсори, опитният пилот коментира: „Със спонсори всичко би било доста по-лесно, но аз вярвам, че опитът ми във Формула 1 е много важен. Опитът ми е моят спонсор.

Междувременно близките отношения на ветерана с Мерцедес могат да му уредят място във Форс Индия, тъй като немският автомобилен концерн е доставчик на индийския екип.